Δελτίο Τύπου (ΜΟΚΕ & ΔΑΣΤΑ) 22.03.2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.03.2013 η Ημερίδα με θέμα: «Η Συμβολή της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης» η οποία διοργανώθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και τη  Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.)  του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων της Επιχειρηματικής, Ακαδημαϊκής και Φοιτητικής Κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Κρήτης. Την εκδήλωση προλόγισαν και χαιρέτισαν οι  κ.κ. Κ. Σαββάκης, Καθηγητής ΤΕΙ, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Ν. Κορνήλιος, Καθηγητής ΤΕΙ και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δ.Α.ΣΤΑ. ΤΕΙ Κρήτης, και Α. Αναστασάκης, Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ και Επιστημονικός Υπεύθυνος της ΜΟ.Κ.Ε. ΤΕΙ Κρήτης.
Ακολούθησε η παρουσίαση από τον Δρ. Ι. Τόλια, εκπρόσωπο της εταιρίας ’’innovatiasystems’’ και τον κ. Ε. Τσαντάκη της εταιρίας ’’ΕΤΑΜ Α.Ε’’, των αποτελεσμάτων της «μελέτης/έρευνας με αντικείμενο τη διερεύνηση των επιπτώσεων και της αποτελεσματικότητας των δραστηριοτήτων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας των Α.Ε.Ι. στην οικονομία της Περιφέρειας Κρήτης».
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση από τον Δρ. Α. Δημητριάδη, Σύμβουλο Μεταφοράς Τεχνολογίας, του Δικτύου Πράξη με θέμα : «Η μεταφορά τεχνολογίας στην Πράξη».
Στην συνέχεια κ. Κ. Λιότσος από την εταιρία ’’ Εμμ. Κουβίδης Α.Β.Ε.Ε’’ παρουσίασε τα «Καινοτόμα ηλεκτρολογικά υλικά & εξοπλισμός της εταιρείας και πως έχουν συμβάλει στην κρίση».
Επίσης, ο κύριος Ε. Τριχάκης παρουσίασε την εταιρία Eyewide Ε.Π.Ε. στον τομέα του  InternetMarketing.
Από τον ακαδημαϊκό χώρο του ΤΕΙ Κρήτης σημαντική ήταν η συμμετοχή δύο ερευνητών, του Καθηγητή κ. Φ. Βερβερίδη ο οποίος ανέπτυξε το θέμα τα «Καινοτόμα προϊόντα βιοτεχνολογίας του εργαστηρίου βιοχημείας & βιοτεχνολογίας φυτών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης για τη συμβολή τους στη καινοτόμο επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη της περιφέρειας Κρήτης»και τουΑναπλ. Καθηγητή Ε. Κυμάκη ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «ΓΡΑΦΕΝΙΟ, ένα μελλοντικό και ανερχόμενο τεχνολογικό ορόσημο της Ε.Ε.»
Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση και εξήχθησαν τα συμπεράσματα από την Ημερίδα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εισηγητές, φοιτητές και απόφοιτους του ΤΕΙ Κρήτης που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Επιδίωξη μας είναι η εν λόγω ημερίδα να αποτελέσει την αφετηρία για νέες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού χώρου της περιοχής μας αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες και νέες καινοτόμες ιδέες, εφαρμόσιμες στην πράξη.
Σας ευχαριστούμε.
Το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης, μπορείτε να το βρείτε στo επισυναπτόμενο  αρχείo.
Ηράκλειο 27.03.2013
 
Νικόλαος Κορνήλιος, Καθηγητής
Επιστημονικός Υπεύθυνος ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Κρήτης